top of page

Doseerapparaten

VWE doseerapparaten verwerken een breed scala aan droge stoffen. In alle takken van industrie waar

droge stoffen in elke vorm gedoseerd worden, is een doseerapparaat van VWE op zijn plaats. Vooral stoffen met een hoog stortgewicht en slechte loopeigenschappen hebben de neiging tot kleven.

Met een doseerapparaat van VWE zijn deze kwalijke zaken te voorkomen. Bij een continue dosering zal het doseerapparaat een hogere graad van nauwkeurigheid leveren.

Trilgoten

De VWE trilgoot is zo ontworpen om een breed scala aan producten te transporteren en eveneens eenvoudig schoongemaakt te kunnen worden. De deksel van het
mechaniek is zo gevormd dat schoonmaakproducten wegstromen en de ronde hoeken voldoen aan alle eisen die de voedingsindustrie stelt. Elke hoek is hermetisch gesloten en gladgemaakt.

Pneumatische transportbuizen

Voor poedertransport wordt hier vacuüm transport aangeboden, aangesloten op een weegbunker. Deze stofvrije weegbunker is voorzien van een pneumatische klep voor de uitlaat. Het filter is in de bunker gebouwd en elke keer als de bunker geleegd wordt, dan wordt zijn filter schoon-getrild.

Doseerschroeven

VWE doseerschroeven verwerken droge stoffen. Door de unieke constructie is brug- of schoorsteenvorming van het te doseren product nagenoeg uitgesloten. De schroef voorkomt de neiging tot kleven en garandeert een doseernauwkeurigheid van 0,5 tot 1,5 % voor het grootste deel van de droge stoffen.

geelzwarte pomp_bewerkt.jpg

Pompen

VWE pompen worden in de industrie frequent gebruikt voor snel en vloeiend transport van  vloeistoffen, zoals dranken en siroop of in industriële processen met water, zuren & basen of oplossingen. Ook kan het gebruikt worden in de voedingsindustrie, voor bijvoorbeeld pudding, honing en oliën.

transportband foto_bewerkt.jpg

Transportband

De transportband wordt gebruikt als transportmiddel om producten te verplaatsen. De rollen kunnen worden bekleed met rubber, pvc of ceramiek afhankelijk van de toepassing.

kogelkraan foto.jpg

Kogelkranen

Een kogelkraan, is een kraan of  klep die de stroming van een vloeistof of gas geheel of gedeeltelijk afsluit met een doorboorde bol (kogel). Kogelkranen dienen vooral als afsluiter, om water of gas tegen te houden.

Aero mechanische conveyor.jpg

 Aero Mechanische Conveyor

Het aero mechanische transportsysteem is opgebouwd uit 2 pijpen waardoor een transportkabel loopt met op gelijke afstand van elkaar geplaatste kunststof schijven, die door een aandrijfwiel wordt aangedreven. De schijven bewegen met een hoge snelheid (ca. 4 mtr./sec), waardoor lucht wordt opgewerveld en stortgoed vloeibaar wordt gemaakt. Door dit effect, is de transport capaciteit hoog en blijven beschadigingen en ontmenging van het te transporteren stortgoed tot een minimum beperkt

Kleppen

VWE pompen worden in de industrie frequent gebruikt voor snel en vloeiend transport van  vloeistoffen, zoals dranken en siroop of in industriële processen met water, zuren & basen of oplossingen. Ook kan het gebruikt worden in de voedingsindustrie, voor bijvoorbeeld pudding, honing en oliën.

bottom of page